KUB-test

Eftersom jag uppnår "rätt ålder" under året (läs 35) så kommer jag få göra ett KUB-test, men om jag förstod allting rätt av det BM sa så gör de enbart ett blodprov.
Jag vill även göra ultraljud. Och kan tänka mig att betala för det privat.
Någon som har tips på hur jag ska gå vidare?

Kommentarer
Postat av: akna

KUB-test är ju en kombination av UL och blodprov. Konstigt att de bara gör det ena?..Fråga henne hon borde ju veta var du kan göra båda? Kolla om det finns någon privat gynekolog som gör det annars.



Fundera på hur ni ställer er till resultatet innan. Vi gjorde testet för 2v sen och fick hög risk (1:171) och gjorde fostervattensprov idag. det har varit några veckor med oro och mycket funderingar. Och nu blir det ännu mer oro i ca 1v innan vi får svaret.

Hade jag varit säker på att det inte spelar någon roll vad resultatet blir så skulle jag inte ha gjort det. Det är ju bara en uppskattning så inga säkra siffror, men det ger ändå en stor känsla av maktlöshet och oro..

Vill ni ha ett säkert svar ska ni givetvis gå vidare:) Det är ju underbart att få se den lill* igen.



Jag vill inte skrämma dig, bara råda er till att fundera en extra gång:) Oron finns ju där ändå, hela tiden..(hos mig i alla fall).



Lycka till ( och maila om du vill fråga något)



Kram

2011-01-25 @ 12:37:55
URL: http://www.hoppofortvivlan.blogspot.com
Postat av: MDB

Vad märkligt att de bara gör blodprovet, kub:en ska ju vara en kombination. Det jag har läst som är negativt om kub:en med t ex onödigt höga risksiffror, har handlat om just blodprovet och jag har hört att i vissa ländet gör de endast ultraljudet pga detta. (Är inte jätteinsatt i detta men skriver ändå vad jag har hört...)



Håller också med Akna om att det är bra att tänka igenom alla scenarion på förhand, för att veta varför man egentligen vill göra provet och hur ni vill handskas med en eventuell hög risk.

2011-01-25 @ 14:39:03
URL: http://minadrommarsbarn.blogspot.com/
Postat av: mamma-wannabe

Tack goa tjejer!

Mycket bra synpunkter och jag har människor nära mig som har barn med kromosomskador, har inte talat om för dem att vi är gravida ännu, men vet att där finns det godhjärtade människor att prata med om jag vill.



Oavsett vill jag nog veta om det är möjligt.

2011-01-27 @ 12:06:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0