Planera barn

Ja, man kan ju som bekant för alla IVF:are inte planera barn :)
De kommer inte på beställning, men när man vet att de kommer då verkar det finnas ganska mycket att planera.
Jag är inte där mentalt ännu, men försöker planera ändå.

Ibland stannar jag upp och har svårt att förstå att vi faktiskt kommer att bli föräldrar i slutet av sommaren.
Tänk - en ny liten människa blir en del av vår familj! Eller ja, det är ju h*n redan... vi pratar med magen mest hela dagarna, om vi är utom hörhåll för andra ;)

Bebis verkar gilla när vi håller oss till rutinerna, då sparkas det ungefär lika mycket vid samma klockslag/händelser under dagen. När vi är ute och hittar på nytt så är det väldigt tyst och stilla i magen. Då kommer all aktivitet så fort vi sätter oss i bilen.

Hade första träffen med föräldragruppen igår, det är vi och ytterligare 2 par, så en liten mysig grupp. Kändes helt okej. Mentalt är jag inte inne på förlossningsförberedelser redan, men det är lika bra att gå igenom det... helt plötsligt är det väl dax?!?!

Mannen och jag har börjat prata om föräldraledigheten, vi vill försöka dela 50/50, så planen som den ser ut nu, innan jag har pratat med försäkringskassan, är att jag tar 120 dagar (ev med start redan 1:a augusti) och sedan, tar mannen 120 dagar, troligtvis med start i februari 2012, ochh resterande dagar sparar vi tillsvidare...
Jobbmässigt stämmer det ganska bra, då får vi båda vara på jobbet under perioder när det händer ganska mycket och vi vill bevaka våra intressen. Men ingen av oss kommer släppa kontakten med jobbet helt.

Hur gör ni?

Snygg och i gott skick

Stolen är inköpt!

Den var använd till två barn men jag såg i princip inget slitage.
Det enda vi behöver fixa är en ny dyna.
Får se om jag syr ny eller köper ny.

Idag är jag valpvakt - så vi får se hur mycket det blir jobbat ;)

Första inköpet?!

Det kan vara så att det blir gjort idag.

Hittade en barnstol på blocket - och både jag och mannen gillade den (det är inte ofta!!)

Så nu ska vi strax åka iväg och titta på en

Barnstol som kallas "Svanen" - hoppas att den är så bra som den ser ut att vara. Bilderna har jag lånat härifrån.v23+0 (v24)


Stort tack för tipsen om Tygblöjor, känns som att det kommer att bli det, jag ska söka runt om mer information och återkommer när jag/vi har bestämt vad vi satsar på, men jag avvaktar inköp av tygblöjor till bebis är född.

Känner att magen har blivit större på bara några dagar, har gått upp 1,5 kg denna vecka, så jag antar att bebis växer, sedan blev det ju en hel del påskmat så det är är ju klart att det inte bara är bebis, en del är mitt "svullande" men det blir ju så när man åker runt under påsken och hälsar på och alla har bakat eller lagat mat, man smakar ju i alla fall på en hel del...

Jag köpte ju BH:ar och trodde att jag tog i så att det räckte, upp en storlek i omfång och upp 2 storlekar i kupa - men jag har börjat fylla ut dem med,(overkligt, jag har alltid haft små bröst) så det är illröda märken på kvällarna. Ja, det kan nog bli ett stopp på GeKås i mitten av maj, då är vi iväg några dagar med jobbet och passerar på vägen hem.

Sedan är jag toktrött, men det beror på alla allergimediciner och inte på graviditeten - men det är lite segt hela tiden. Fast det är väl bara att vänja sig, gröt i hjärnan lär det väl vara efter att bebis är född också om jag får gissa ;)

Viktökning totalt så här långt + 5,5 kg

Försäkring, babyskydd/bilbarnstol och tygblöjor

Ja, det blir ett blandat inlägg ;)

Men det är detta jag har funderat på den senaste tiden...

Var inne hos Jenny och såg hennes försäkringsfråga, så här har vi gjort:
Vi har alla andra grejer, bank, försäkring, pension hos Länsförsäkringar
så vi har tecknat gravidförsäkring via dem. Den gäller från v 10.
Från v 26 kan man uppgradera och få ytterligare skydd för 650 kr,
de pengarna får man sedan igen på premien när man tecknar barnförsäkring efter att barnet fötts.

Vi har även tänkt utnyttja deras erbjudande om Babyskydd/Bilbarnstol fram till barnet fyller 3 år, man får hjälp med installation i bilen och får byta allt eftersom när barnet växer och den bilbarnstol man har när barnet är 3 får man behålla. Kändes väldigt smidigt.

Sedan för att byta spår helt och hållet, så har jag funderat en del över blöjor, det kommer ju att gå åt en hel massa blöjor, och de kostar pengar och påverkar miljön. Jag fundera alltså på att köra med tygblöjor istället för traditionella vanliga blöjor. Någon som har erfarenheter eller tips? Jag känner inte någon som har provat.
Den sida jag har kollat på nu finns här.

Tacksam för alla tips!

v22+0 (v23)

Oj, oj, oj
Förkyld och pollenallergisk samtidigt - det är faktiskt lite synd om mig.

Graviditetsmässigt mår jag kanon, fötterna har börjat bli lite svullna på kvällarna men det var ju väntat.

Viktökning totalt så här långt + 4 kg

sjuk :(

Har åkt på mannens virus (han har varit sjuk till och från i över 2 veckor)

Jag hade ju börjat tro på att jag skulle slippa undan...

Magiskt

Huvudvärk som inte vill släppa taget riktigt och svårt att koncentrera mig på jobbet - annars bra.

Ska bli skönt med helg och efterlängtat besök från vänner.

Barnet i magen börjar få någon form av dygnsrytm, det bökas runt nu runt 11-tiden och sedan brukar jag få någon typ av liten reaktion precis när jag äter. Sedan är det lugnt stora delar av dagen vid 16-tiden tar det fart igen och sedan om jag rör på mig lugnar det ner sig, annars full fart större delen av kvällen. Så när det lugnar ner sig går jag och borstar tänderna för att lägga mig, och precis lagom till att jag lägger huvudet på kudden tar det fart en liten stund igen, det är som att pyret där inne också måste lägga sig tillrätta innan vi kan somna. :)

Det är magiskt - och jag hade inte lyckats föreställa mig känslan av att ha någon som är så påtaglig och verklig inne i magen (allt är ju naturligtvis inte skönt eller bekvämt, men det är ändå ett tecken på att någon finns där).

Tyckte att jag kunde ana det från utsidan igår kväll, men då känner jag ju på insidan samtidigt så det är väl lite fusk, mannen har inte kännt något ännu...

Ha en trevlig helg!
KRAM

Mina tankar är hos

Idag är mina tankar hos Jenny hoppas verkligen att du får komma hem snart och att Humlan väljer attt stanna.

KRAM


Blivande ekonom?!

Har suttit på möte hela eftermiddagen och jag kan meddela att det bor en aktiv liten rackare i min mage ;)

Inga tveksamma fladder känslor utan för första gången full fart och massor med sparkar/boxar och kullerbyttor - undra vad jag gjorde för att starta detta?!?

Det kan väl ändå inte vara så att makroekonomi och ekonomiskanalys var så intressant?!

v 21+0 (v22)

Det knallar på, jag mår ganska bra.
Brösten ömmar inte alls på samma sätt längre, så de verkar vara inne i någon slags viloperiod just nu.
Magen, ja det är en valk/kula nedanför naveln och huden börjar strama lite i höjd med revbenen.

Är som sagt sugen på riktig mat - har ätit lite mer den senaste veckan.
Frukt och grönt smakar alltid bra, så länge det känns välkylt och fräscht.
Favoriten är fortfarande sura gröna äpplen - "kylskåpskalla". Jag har dock fått dra ner på konsumtionen något och Grapejuice "får" jag bara ett glas om dagen tillsammans med järntabletten. I början kunde det gå en hel liter per dag :) men så fick jag en släng av magkatarr (som gar gett med sig nu). På kvällarna börjar jag ana halsbränna, det känns som det är oundvikligt och bara en tidsfråga innan det blir mer, men jag ska försöka sova på många kuddar och ev ställa upp huvudändan av sängen på några böcker... det går ju att underlätta lite.

Viktökning totalt så här långt + 4 kg

Hur varmt är FÖR varmt?

Pratade med BM igår om min vattenjympa.
Det är vanlig vattenjympa och just de dagarna jag går är det i en uppvärmd bassäng som är ca 33 grader.
Jag har inte funderat över värmen tidigare (vilket kanske var dumt?!) men sista gången jag var där så upplevde jag att det var väl varmt att jympa i så därför frågade jag BM nu när vi var där.

Jo, det kan vara för varmt men du får ju känna av vad din kropp signalerar och är det så att bebis rör på sig extra mycket i samband med jympan så kan det vara en indikation på att bebis tycker att det är för varmt. Vet inte om jag blev mycket klokare... men jag tänker ändå byta dag/grupp så att jag får gå när det är i den vanliga bassängen som är 28 grader och sedan får jag väl jämföra. Enda trixet är att då måste jag ta flex/komp från jobbet eftersom det är på dagtid, men det ska vi väl kunna lösa.

Hur gör ni med träning och värme?


Jag kanske får hålla mig till min träningsDVD här hemma i fortsättningen, och det vore trist.
Vattenjympan är så behaglig och jag vågar göra rörelserna och få lite puls eftersom jag vet att det är skonsam träning.

hjärtljud

Idag har vi hört vårt barns hjärtljud för första gången :)
Det var precis så vi hann höra innan bebis valde att flytta på sig, men ljudet från navelsträngen hörde vi, det lät som vingarna på ett vindkraftverk ungefär.

Var hos BM och fick en genomgång, blodvärdet är okej, blodtrycket fortfarande lågt, vilket är bra.
Vi får mäta magen nästa gång om ungefär en månad.
Och inom några veckor får vi börja föräldrautbildningen.

solsken ute och i både hjärta och sinne :)

KRAM

Hungrig

De senaste 2 dagarna har jag varit oerhört hungrig, trots att jag har ätit dubbla portioner mat vid lunch.
Jag fattar inte riktigt varför.

v20+0 (v21) HALVVÄGS!!

HALVVÄGS!!

Jag tycker att tiden (egentligen) har gått ganska fort fram till nu och det känns som att det är lång tid kvar till lill* tittar ut - idag försöker jag inse att vi är halvvägs, men informationen går inte in i min tjocka skalle :)
Vi har inte handlat något ännu och kommer försöka låta bli så länge som möjligt. En hel del saker hoppas vi få ärva, vagn har vi tänkt köpa begagnat men vi vet inte vad vi vill ha. Och sedan blir det väl en bunkringsrunda till GeKås & IKEA för det som ev saknas någon gång under sommaren.

Mår ganska bra, känner inga sparkar (moderkakan ligger i framvägg) utan mer tydligt fladder så jag längtar efter tydliga sparkar. Magen växer, lagom mycket tycker jag, nu är det en liten kula (ska ta första magbilden ikväll).

Försöker greppa att jag ska bli mamma - känns overkligt - att det äntligen skulle vara våran tur.

Idag tog jag mig i kragen och spontanberättade att vi väntar barn i augusti för en person som jag har mycket telefonkontakt med via jobbet, det gick ganska bra, och han har egna barn och det blev snabba grattis och sedan tillbaka till jobbrelaterat snack - skönt.

Viktökning totalt så här långt + 3,5 kg

glädje vs sorg

ja nu har vi nedräkning mannen och jag, inom 2 månader (vet inte exakt datum ännu) så har vi flyttat in i vårt hus!
Som jag längtar, vi har hållt på och bygga det "på ledig tid" och mannen har i vissa perioder haft längre ledigt från sitt jobb, men det är strax över 2,5 år sedan vi började sätta stolpar för att gjuta grunden. Och det som i hela processen har hetat 'kontoret' är nu även officiellt 'barnrummet'.

Eftersom det är annat som är lite oroligt/jobbigt/oundvikligt bland våra närmaste (flera som är sjuka och inte vet hur framtiden kommer att se ut) så får jag nästan avsätta tid för att stanna upp och njuta av att saker börjar falla på plats för oss. Det efterlängtade huset snart inflyttningsklart och det mest otroliga av allt som nu efter fem års längtan äntligen växer i min mage. Jag försöker hitta små stunder av lycka. Jag behöver det för att orka vara ett stöd för de i min närhet som har det svårt. Samtidigt känns det som att jag kan inte dela min lycka fullt ut med någon. Det känns nästan opassande när andra har det så svårt.

Ja, det är väl en del av livet antar jag, att sörja de som lämnar, oroa sig för de som är sjuka, och glädjas med de som glädjs - just nu finns alla delar så påtagligt i mitt. Är känslosam idag och känner både glädje och sorg på samma gång.

Livet är ett mirakel

v19+5 (v20)

Bättre sent än aldrig...

Har haft en släng av magkatarr som orsakade ett obehaligt tryck över bröstet i några dagar - men efter att jag dragit ner konsumtionen av sura gröna äpplen och pickelsgurka och grapejuice så har det åter stabiliserat sig ;)

Tack för tips och kommentarer till mitt PYYSS
Magklappningarna får jag nog lära mig att stå ut med vid de tillfällen jag inte hinner undvika dem på något snyggt sätt.
Vad gäller X så behövde jag avreagera mig - och det var skönt - den här veckan har jag roligt på X's bekostnad i smyg... jag behövde nog bara vara lite ledig och få distans.

En vecka i fjällen med smågodis, choklad och glass varje kväll satte sina spår - upp ett kilo denna vecka.

Viktökning totalt så här långt + 3 kg

Tillbaka

Hej!

Jag fick ledigt en vecka :)

Sol, snö, skidåkning och lata dagar - härligt!

Nu är jag tillbaka och ska försöka läsa ikapp i helgen och se vad ni har haft för er.

KRAM

RSS 2.0