Vår dotter är här!

Hej på er, nu äntligen har jag hittat tiden och energin att göra detta efterlängtade inlägg.

Den 24 augusti, v40 + 0, var dagen då vår dotter valde att komma till världen.

Min dag i "korthet":
Jag jobbade sent på tisdagskvällen den 23:e, det var som att kroppen omedvetet visste att det  var dax att få vissa saker gjorda. Vaknade natten mellan tisdag 23:e och onsdag 24:e kl 02.30 och behövde gå upp och kissa, då klonkade det till i bäckenet och det kändes som att barnets huvud hoppade ned ett hack.
Försökte lägga mig och sova igen,
kl 04.30 var det dax att gå upp och kissa igen, då kom det en liten, liten blodklump och jag satte på mig en binda eftersom jag hade en blodblandad flytning. Jag hade fortfarande inte fattat att det var på riktigt, men kunde inte sova så jag satte mig i köket åt lite filmjölk och tog fram värktimern mest på skoj och för att jag hoppades.

Kl 05.30 så hade jag fått ett intervall på det som kunde vara värkar på mellan 5-7 minuter, ringde förlossningen mest för att tala om att jag finns och att jag tror att det kan vara på gång. När de hör att jag är förstföderska så tror de att jag har förvärkar, jag har ju inte känt av några tidigare i graviditeten så, jag säger som det är att jag vet inte hur det ska kännas, men hon noterar att jag har ringt och tycker att jag ska lägga mig i ett varmt bad eller ta en lång dusch på minst 1 timme för att se om de avtar.

Så jag avvaktar en liten stund, och strax före kl 6 väcker jag min man som får bli informerad om att det kan vara på gång. Han fixar lite frukost till mig och sedan vid 06.30-06.45 så hjälper han mig ner i badet. Riktigt skönt ochh avslappnande, men värkarna klingar inte av utan kommer tätare, så efter 1 timma i badet är det 1 ½ - 2 minuter mellan värkarna.

KL 8 Jag är tveksam till attt ringa för att åka in till förlossningen  - vill inte komma in för tidigt och bli hemskickad, men min man (som såg hur jag kände av varje värk) sa bara att - du jag ringer förlossningen nu. Så han ringde in och talade om att det var 1 - 2 minuter mellan värkarna och de ville inte ens prata med mig utan sa bara att då är det nog bäst att ni åker i nu på en gång.

Det tog lite tid att komma ur badet, få på mig kläder och komma iväg, men kl 09.10 blev vi inskrivna på förlossningen. Jag började ha riktigt ont av värkarna, och ville helst sitta upp på sängkanten, vilket försvårade undersökningen eftersom de ville att jag skulle ligga ner på rygg när de satte på CTG:n och lyssnade på bebisen. Det blev lite kamp att försöka pendla mellan ryggläge och sittande mellan värkarna. För om jag inte  var redo och andades rätt innan värken drog i gång så vred och spände jag kroppen så att smärtan blev ännu värre. (som tur var hade vi kollat på en profylax dvd på tisdagkvällen... det hjälpte fantastiskt mycket - så mitt tips till er som har lite tid kvar att förbereda er, skjut inte upp det för länge, det kändes jätte fjompigt när vi tittade på dvd, men på plats med värkar i full gång, funkade det faktiskt). När de gjort vaginal undersökningen så sa barnmorskan att ja nu är det barn på gång - jag var öppen 7 cm. Då hade vi varit i inskrivningsrummet ca 1 timme.

Kl 10 blev vi förflyttade till vår förlossningssal.
Barnmorska och AT-läkare fanns med oss.
Jag ville fortfarande inte ligga ner, så vi satt på sängkanten och min man masserade ryggslutet när värkarna kom, det var där jag tycket det kändes mest. Här börjar jag tappa tidsuppfattningen. Barnmorskan frågar om jag vill prova lustgas - och det gjorde jag gärna. Efter ett par tafatta försök fick jag kläm på det och lustgasen blev min polare.

Barnmorskan informerar om att det är försent för ryggbedövning och frågar om jag vill prova akupunktur eller sterila kvaddlar. Jag har svårt att prata men gör tummen upp till min man, som tur var hade vi pratat om detta och han vet att jag vill prova akupunktur. Jag upplever att akupunkturen gör skillnad.

Helt plötsligt har vi kommit så långt att jag måste lägga mig på sidan med benet i stödställning, eftersom de vill undersöka mig igen, är nu öppen 10 cm och ganska direkt går värkarna över till krystvärkar. Min man står och stryker mitt ben och rumpan så att jag slappnar av i musklerna. Jag ligger på sidna och har ett fast grepp om hans midja, det är bara min mans röst jag hör och han guidar mig mellan värkarna så att jag hinner andas vanlig luft också och inte bara lustgas. Vattnet har fortfarande inte gått och hinnssäcken är seg så efter ett par 3-4 krystvärkar tar barnmorskan hål på hinnsäcken. Efter det tog det 5-6 krystvärkar sedan var hon ute, kl var 11.30 och vi hade allt som allt varit på förlossningen i 2 ½ timma.

Nu vill underverket ha lite uppmärksamhet så jag fortsätter med resten av dagen i ett annat inlägg.

BF idag...

men jag har inga signaler på att det är på gång.

Liten har inte ens vakan för dagen ännu, utan verkar ha tagit sovmorgon... så vi får se vad vi har för status vid lunch.

Är inställd på att vi kan få vänta till mitten på september också.

Fast det gjorde ingenting alls om liten tittade ut idag - passar riktigt bra faktiskt!

Kram på er!

Jag lever och är tjock

Det är bara lite körigt just nu och jag är omotiverad.
Babyskyddet är löst jag köpte en bas.

BB-väskan är ompackad

Jobbet är inte helt klart ännu, men jag hoppas bli i helgen.

lite små deppig men ändå ganska okej.

v 39+2 och fortfarande +14.5 kg

Babyskyddet passar inte i bilen!!

Här skiter sig min planering :)


Var och hämtade ut babyskyddet idag (ville ju gärna ha det gjort innan vi åker till förlossningen)
Brio Primo tror jag att det heter. Vi får ju hyra det via vår försäkring - så himla bra tycker jag!

MEN

Våra säkerhetsbälten räcker inte runt - aaarrrrrggggg!!!!

Har ett samtal kvar att ringa imorgon, om de ev har en bas att hyra till babyskyddet
men annars måste vi lösa det på något annat sätt, för vi har inte tänkt byta bil.

Någon som vet om det finns bältesförlängare att få tag i??


All hjälp mottages tacksamt!

förunderligt

det är verkligen ett mirakel i min mage, det är svårt att verkligen greppa att  vi kan bli föräldrar vilken dag som helst.

Kram på er!

v37 + 5 (v38)

Ja, jag börjar slarva...

Var hos BM i slutet på förra veckan och allt såg bra ut. Ny tid igen slutet av denna vecka.

Fortsätter att gå upp i vikt...men det är nog mest vatten nu - ser lite mer svullen ut, innan har det ändå varit mest mage. Mannen har tidigare sagt att jag i alla fall har midja bakifrån sett - men nu vet jag inte längre, känns som att det är jag och min stora kalaskula som är ute och vaggar.

Både vill att förlossningen ska komma igång nu eller snart - samtidigt som jag i nästa stund tänker att dte kan ju ta en månad till... lite velig helt enkelt.

Men det här kan jag ju inte planera hur gärna jag än vill.

Viktökning totalt så här långt + 14,5 kg

Glömde tiden

oj nu är det okoncentrerat på riktigt.
Hade tid hos BM idag - och det hade jag totalt glömt.

Kom på det några timmar senare och ringde, vilken tur att jag har en så förstående BM, ny tid på torsdag. Ska lägga påminnelse i mobilen denna gång!

Här ska jag handla...

... men bebis får se till att komma ut först.

Nappar i gummi och annat bra

Tygblöjor och glasflaska och mycket annat bra

och vanlig napp om vi ska ha det - hittade jag i 3-pack på Coop i gummi - en retromodell - napparna ser ut precis som när jag var liten - så det och en omgång vanliga blöjor blir det på Coop.

Mamma är shoppingsugen - har du tänkt titta ut snart gullunge ;) ?!?!?!


TACK för tipsen om vad som ska med i BB-väskan...
Ska fundera på vad jag kan tänkas vara sugen på - godis, frukt, dricka
och sedan ska jag nog försöka ladda mp3:n med lite favortitlåtar, i fall grannen är högljudd ;)

RSS 2.0